Vissza a nyitó oldalra * Új kezdeményezés

Emlékeztető

A.

A Balaton Akadémia 169. nyilvános tanulmányi napjáról,

DURAY MIKLÓS : A HAZÁTÓL A NEMZETIG c. könyvének bemutatójáról. Bartis Ferenc új versét a szerző tolmácsolásában hallgattuk.A jelen levők tetszéssel fogadták a Százak Tanácsa felhívását a nemzeti egység megteremtésére.

Száznál többen figyelték a kötet bemutatását (Szijártó István) s Duray Miklós kitűnő szívhez és értelemhez is szóló előadását. (A dedikálásra hozott 30 kötet kevés volt, még 20 kiadói előjegyzésre került sor) Czoma László is méltatta Duray Miklóst.

Az ebéd után Csernák Árpád, Bárdi László, Fáy Árpád, Lénárd József, Bartis Ferenc szóltak, a fiatal szekszárdi Sós Dóra első kötetének bemutatása, s az azt követő beszélgetés summájaként rögzíthetjük:

jól sikerült az idei keszthelyi záró rendezvényünk.

B.

Félidőbe érkezett az EU pályázatíró tanfolyam Jelentkezhetnek január 28-29.-i és február 18-19.-i

12 órás kurzusainkra (10 ezer ft + áfa befizetéssel - péntek vacsora, szombat reggeli, ebéd, szállás a Kastélyban. Jelentkezni a Balaton Akadémia címén(8360. Keszthely, Kastély, telefonon 0630.2378079 e-mail: iszijarto@freemail.hu vagy Makarics Adrienne 1083.BP.Rákóczi út73)

C.

Legközelebbi találkozóink időpontjai: 2005. január 29 és febr.19 (szombat 11.00) Felkért előadóink a Balaton Akadémia Professzori Tanácsának tagjai.(Honlapunkon közzé tesszük az előadások tárgyát) Mellékelek csekkeket, az évi tagdíj 2004-ben már 2000 ft volt, kérem, aki teheti rendezze tagdíját.

Áldott Karácsonyt és boldog Újévet Mindenkinek!

A közhasznú egyesület elnöksége nevében:

dr.Szíjártó István elnök

2004. december 19.Meghívó

A Balaton Akadémia   az elmúlt év legfontosabb nemzetismereti könyvének

DURAY MIKLÓS : HAZÁTÓL A NEMZETIG című munkáját tartja.

2004.december 11.-én (szombaton) 11 órakor mutatjuk be a könyvet.

Dr. DURAY MIKLÓS a nemzetpolitika aktuális kérdéseiről tart előadást Keszthelyen, a Helikon Kastélymúzeumban.

Emlékeztetőül: Püski Sándor: Könyves sors-magyar sors és Csoóri Sándor: Elveszett utak című művei, a Széchenyi és Németh László összes műveit tartalmazó CD, a Fekete Gyula által szerkesztett ÖRÖKSÉG könyvsorozat és a Hitel szerkesztősége kapott korábban elismerést

Mindenkit szeretettel várunk!

Dr. Szíjártó István

Vissza a lap tetejére