Vissza a nyitó oldalra * Új kezdeményezés

A Balaton Akadémia -2004 március 27 - Keszthely

képek

emlékeztető

 

Emlékeztető

Tájékoztatás a Balaton Akadémia március 27.-i nyilvános tanulmányi napjáról

Csoóri Sándor 26.-án este rosszul lett, s nem tudta vállalni a keszthelyi  utazást. A 15 településről érkező nagy létszámú hallgatóság érthető csalódottsággal fogadta a bejelentést. Ezúton is jobbulást kívánunk, s várjuk…

Császár Angéla színművész felolvasott az Elveszett utak c. Csoóri Sándor esszékötetből, majd Szíjártó István és Papp Árpád a kötet értékeiről beszéltek. Szili Ferenc „a láthatatlan történelemről” tartott nagy tetszéssel fogadott előadást, Kővári Péter pedig a Duna televízió mai helyzetéről beszélt. Szünet  után Ujváry Gábor főigazgató beszélt a Balassi Bálint Intézet létrehozásáról, mai munkájáról, majd Szántó Endre főszerkesztő a Hévíz c. folyóirat történetéről és jelenéről.

Dr. Kovács Miklós Balatonboglár polgármestere meghívta a jelenlevőket az ápr.3.-i  Teleki Pál szoboravatásra (15.oo) A kérdések és feleletek után megtartotta közgyűlését a Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület. (a jegyzőkönyv elkészülte és hitelesítése után ezt is feltesszük honlapunkra. Egyetlen lényeges döntés: 2004-től a tagdíj éves összege 2000 ft.)

Az áprilisi  programok a következők: Fadd-Domboriban (Gátőrház) a Tolna megye irodalmát, művészeti életét áttekintő találkozóra kaptak meghívást a Balaton Akadémia tagjai. /Sáringer Gyula professzor előadását, s a Balaton Akadémia egyes szakmai műhelyeinek bemutatását is tervezzük/ Ez ápr.17.-én , szombaton 10és 16 óra között lesz, a részletes programot is közzétesszük.

Április 22.-én 16.30  és 17.30 között Budapesten a Bolgár Kultúra Intézetében (Andrássy út elején 7-9?) majd  24.-én szombaton Keszthelyen  a Kastélyban 15.30-kor találkozunk. A Balaton Akadémia vezetőinek nyilvános megbeszélése után 17 órakor Papp Lajos szívgyógyász professzor előadása a Város Színházban lesz. A Balaton Akadémia dr. Papp Lajos könyvbemutatója és előadása kapcsán egy nagyobb keszthelyi nyilvánossággal találkozik. Mindenkit várunk! Májusra 22.-én szombaton egy Lendvára szervezett kirándulásra hívjuk tagjainkat. (az autók miatt fontos, hogy aki jön, az keresse a kapcsolatokat!) Itt a szlovéniai magyar vezetőkkel a kölcsönös  tájékoztatás és az együttműködés részleteinek megbeszélése a feladatunk. Június elején Badacsony, közepén Keszthelyen az írótalálkozó (Keresztury Dezső centenárium) Várjuk tagjaink részvételét programjainkon.

Barátsággal: Szíjártó István elnök

 

Vissza a lap tetejére