Vissza a nyitó oldalra * Új kezdeményezés

Emlékeztető a  Balaton Akadémia márc. 19.-i nyilvános tanulmányi napjáról

 Hatvanan jöttek össze 13 településről Keszthelyen a Kastélyban, hogy meghallgassák a „Haza minden előtt!” mottóval hirdetett előadás-sorozatunk  kitűnő vendégeit.

Felállva emlékeztünk meg az elmúlt napokban elhunyt Szöllősi Ferenc balatonboglári plébánosról, Varga Béla munkatársáról és utódjáról, a Lengyel Magyar Baráti Társaság lelkéről, aki befogadta a Balaton Akadémia távozásakor Várhelyi György Szent István szobrát, s a fővárosból kitiltott Teleki Pál szobrot. Intézményünk igaz barátját vesztettük el. Lélekben együtt voltunk a Magyar Örökség Díj átadásán ünneplőkkel, hiszen  másfél év előtt tett állampolgári javaslatunkat a bírálók elfogadták és  dr. Csík Ferenc olimpikon, Keszthely büszkesége – immár Magyar Örökség díjas.

Nagy taps fogadta Pozsgay Imre a nemzeti stratégia alapkérdéseiről,  Andrásfalvy Bertalan az oktatás és nevelés legfontosabb teendőiről , Somogyi Győző a nemzeti művelődés és a vidék helyzetéről  tartott előadásait. Őszinte tetszéssel fogadták a jelenlevők a Tatabányáról érkezett Faludi Ádám író felolvasott novelláit. Hat vendég szólalt fel, tett fel kérdéseket, melyekre Pozsgay Imre, (aki Balaton Akadémia  Professzori Tanácsának is tagja) válaszolt. Kitűnő előadásokat hallottunk. Ezúton is köszönjük!

Sáringer Gyula akadémikus –akinek magas állami kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk! – szavait idézve: bárha egész nemzetünk meghallaná és megértené ezeket a gondolatokat.

BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Április 16.-án, szombaton 11.00 kor a „Keleti  Golf-áram” eszménye szerint a Közép-Európai népek együttéléséről, a Kárpát medence népeinek közös kincseiről és feladatairól beszélünk. Erdélyi Zsuzsanna néprajztudós, Ferencz Éva énekművész, Közép-Európa kutatók lesznek vendégeink. (Ekkor tartjuk egyesületünk közgyűlését is.)

Május 27-28-29 lesz a „ Pannonia dicsérete” költőtalálkozó időpontja. Mindenkit szeretettel várunk!

Szijártó István

 

 


"A Haza minden előtt!"

Meghívó

RENDSZERVÁLTOZTATÁS II.

A Balaton Akadémia 173. nyilvános tanulmányi napján 2005 március 19.-én (szombaton) 11.00 órakor Keszthelyen a Kastélyban

- a magyar nemzetstratégia alapjairól - beszél:

dr. Pozsgay Imre egyetemi tanár, volt államminiszter

dr.Andrásfalvy Bertalan egyetemi tanár, volt miniszter

dr.Somogyi Győző Munkácsy-díjas festőművész, teológus

bemutatjuk Faludi Ádám Országúti firkáló c. új  kötetét.


(A "Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület" közgyűlése április 16.-án szombaton 11.órakor lesz.) 

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!                2005.03.05.

 dr. Szíjártó István


Vissza a lap tetejére