Vissza a nyitó oldalra * Új kezdeményezés

 

Meghívó

A Balaton Akadémia 2006 április 29.-én, szombaton 11.00 –kor tartja Keszthelyen, a Kastélyban idei közgyűlését. (Mint korábban már jeleztük határozatképtelenség esetén harminc perc múlva megismételjük a gyűlést.)

Tervezett programunk:

1.Könyvbemutatók: Számvéber Norbert és szerzőtársai: Erdély katonai története 1940-44 (Bemutatja Csite András történész)

A Balaton Akadémia könyvek 62. kötete Németh István Péter: Tündéres Badacsony és a 63. kötet Blasszauer Róbert: Kis Sváb-Törökország c. munkája.

2. A 2005.évi közhasznúsági beszámoló megvitatása és elfogadása.

3.A Balaton Akadémia köszönetét fejezzük ki

„a magyarság sértetlenül megóvott jó szellemét is köszönve” - Fekete Gyula írónak, a Bethlen Gábor Alapítványnak, 25 éves munkájáért, s a TF esték 100 programját szervező Schulek Editnek és Ágostonnak (Ők külföldi útjuk miatt nem lehetnek jelen)

/ 2003 márciusa, Keszthelyre kerülésünk óta Püski Sándor Könyves sors - magyar sors című munkáját és a Püski házaspár életművét, a Széchenyi minden művét bemutató CD-t (Logod BT. Buday Miklós kiadása) és a Németh László CD.-t, majd a Hitel szerkesztőségét, az Örökség könyvsorozatot (25 kortársunk örökhagyó kötetét jelentette meg a Trikolor kiadó) Papp Lajos szívsebész professzor Jöjjön el a Te országod c. könyvét, Csoóri Sándor Elveszett utak c. esszékötetét, , Erdélyi Zsuzsanna néprajztudósnak életművét, Duray Miklósnak A Hazától a Nemzetig c. művét köszöntük meg, valamint Fonay Jenőnek, Nagy Gáspár és Papp Árpád költőknek 1956 eszményeinek őrzését /

4. Három Keszthelyen töltött évünk munkájáról adunk tájékoztatót a Balaton Akadémia professzori tanácsának, kérve a jelenlevők javaslatait.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szijártó István

Ps. Május 26-27.-én rendezzük -50 meghívottal- a „Laus Pannoniae költők, fordítók, szerkesztők VIII. nemzetközi találkozóját”

 Vissza a lap tetejére