Vissza a nyitó oldalra * Új kezdeményezés

 

Emlékeztető

A Balaton Akadémia 2007. november 24.-i találkozójáról.

Németh István Péter új, immár 34. kötetét mutattuk be Keszthelyen a Kastélyban, (Máskor könyvek 13) majd meghallgattuk Csepinszky Béla előadását az EU Georgicon munkacsoport első öt évéről.

Jelenleg a 203.- franciából fordított - hírlevelet adják ki, s juttatják el az internet segítségével 1500 felhasználóhoz. A 200. jubileumi szám Nicolas Sárközy elnök a francia mezőgazdaság érdekében széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés után meghozott intézkedéseit mutatja be. (A Grenelle-i Környezetvédelmi Megegyezés – a fenntartható és termelékeny francia mezőgazdaságért) Sáringer Gyula és  Kovács József professzorok, Totth Elemér, Szabó Imre kérdései, hozzászólásai érintették a hazai földtulajdon kérdését, a GMO problémát, s természetesen az ország általános helyzetét, - s a teendőket. Mindnyájan egyetértettünk Széchenyi gondolatával, s ajánljuk honfitársaink figyelmébe: „ A munka, s csak a munka, de egyedül a szabad mozgású, maga magát jutalmazó és ésszel irányított munka emel népet nemzetté.”

Következő találkozónkra december 15.-én szombaton kerül sor Keszthelyen a Kastélyban.

Mindenkit szeretettel várunk, áldott Karácsonyt és Újévet kívánok Mindnyájatoknak.

Tisztelő barátsággal: Szijártó István


MEGHÍVÓ

„Tartsd magad / mert most az a leggazdagabb /

Ki várni érez, várni tud.” (Ady)

 

 Tisztelt Barátaim!

 

Nov.24.-én szombaton, 11.00 kor találkozunk Keszthelyen a Kastélyban.

Mindenkit szeretettel várunk - tagjainkat és rendezvényeink, könyveink iránt érdeklődő barátainkat is. A Balaton Akadémia elnöki és professzori tanácsának tagjait arra kértem, hogy rövid előadásokban mondják el véleményüket a világ - az ország – a város és persze a Balaton Akadémia helyzetéről.

Tájékoztatom egyesületi tagjainkat, hogy idén 3 könyvet adtunk ki,(BA könyvek 64-65-66) ezek korlátozott példányszámban még kaphatók. Azt reméljük, hogy novemberben egyesületünk kap egy szobát a Várostól, s ezzel 2003 tavasza óta a Kastély pincéjében raktározott iratainkat, könyveinket, bútorainkat elhelyezhetjük. Köszönjük a Városháza vezetésének, külön Ruzsics polgármester úrnak régi kérésünk teljesítését. (Találkozóink ezentúl is a Kastélyban lesznek, Czoma igazgató úr továbbra is biztosít helyet.) Elnökségünk nevében Szabó Imre foglalkozik elhelyezésünkkel. Köszönjük fáradtságát.

Kedves Barátaim, mindenkit szeretettel várunk, kérjük az elmaradt tagdíjak befizetésével is segítsétek munkánkat. Csekkeket mellékelek. Emlékeztetőül: tagdíjunk változatlanul évi 2000 ft (nyugdíjasoknak és diákoknak 1000 ft)

2007. Nov 2.

Mindnyájatokat becsüléssel köszönt:

 

Szijártó István


 

 Vissza a lap tetejére