Vissza a nyitó oldalra


Kiadói életrajz

 

A Balaton Akadémia alapításakor 1991-ben a Széchenyi bicentenárium évében, a főiskolai oktatás mellett, nyilvános tanulmányi napok szervezését és tanáraink kutatómunkájához kapcsolódó könyvkiadást is indítottunk. A Balaton Akadémia könyvek 300-500 példányban jelentek meg (1993 óta a 67. kötetünk is megjelent) technikai kivitelezésében diákjaink is részt vettek, önköltségi áron juttattuk olvasókhoz, illetve sokat tankönyvként használtunk. (sorozatszerkesztő társaim Németh István Péter és Papp Árpád tanártársaim voltak.) Először az Eötvös Collegiumban, majd a Balaton Akadémián szerkesztettük Papp Árpáddal a Kaposváron kiadott Máskor könyveket (13 könyv jelent meg 1992 óta).

2007 decemberében Budapesten készültek el a Szent György könyvek első kötetei, jelenleg a keszthelyi Ziegler Nyomda készíti könyveinket. Tizenhét kötet már megjelent, további három könyvünk nyomdába adás előtt van. Ezeket az A/5-ös francia méretű, színes borítós százoldalas tanulmányokat és esszéket, azoktól a barátaimtól, általam nagyra becsült alkotóktól kértem, akiknek egész életútja hitelesíti munkáját, s akik nemzedékem - a hatvan felettiek - számára szakmai-emberi etalont jelentenek.  A magyarok bibliája. Nemzedéki üzenetek – alapkérdésekről. Könyvek az Istenhit és tudomány, a demográfia, a Szent Korona üzenete, a népi kultúra, magyarságismeret, , a kivándorlás, a lengyel-magyar barátság, a népi mozgalom, a produkcióbiológia kérdéseiről.

 

Könyveink 1000 forintos - önköltségi - áron rendezvényeinken kerülnek olvasókhoz. Könyvesboltokban Budapesten – Püski Könyvesház, Litea, Írók Boltja - Keszthelyen és Kaposváron is vásárolhatók.

A Béres RT, a Hunginvest Kft, és a Pipacshon Kft támogatja a Balaton Akadémia Szent György könyveinek kiadását.

 

dr. Szijártó István

Keszthely, 2009.május 2.

egy.i docens, az irod.tud. kandidátusa

a Balaton Akadémia Kiadó vezetője


 Vissza a lap tetejére