Vissza a nyitó oldalra


Tisztelt Barátaim,

 

A Balaton Akadémia következő nyilvános tanulmányi napja Keszthelyen a Kastélyban március 21.-én, szombaton 11.00-kor kezdődik. (A gázszolgáltatás nehézségei miatt a Kastély korábban nem tudja fogadni rendezvényeinket. Ekkorra kerülnek végleges helyükre Erőss János csontfaragásai.)

SÁRINGER GYULA akadémikus, a Balaton Akadémia elnöki és professzori tanácsa tagja, szeretett Gyuszi bátyánk emlékének ajánljuk találkozónkat, utolsó – számunkra írt - munkájának bemutatásával.

RÓZSÁS JÁNOS író, a Százak Tanácsa tagja, válogatott írásai és a bővített kiadású GULAG lexikona az elmúlt év legfontosabb közéleti kötetei, a nemzeti emlékezet számára kiemelten értékes munkák. Köszönetünket személyesen fejezzük ki az írónak.

SALAMON KONRÁD egyetemi tanár „A népi mozgalom - a harmadik út” és GERE GÉZA ny. egyetemi tanár „Produkcióbiológia- természet és környezetvédelem” című munkáinak, a Balaton Akadémia Kiadó új könyveinek bemutatása. (Szent György könyvek sorozat)

VÁRHELYI GYÖRGY szobrászművész munkái – „Égig érő lépcsők” – (Balaton Akadémia könyvek 67.)

Áprilisban tartjuk meg közhasznú egyesületünk közgyűlését (a tervezett időpont ápr. 18. 11.00 )

A „Pannónia dicsérete-költők, fordítók, szerkesztők X. nemzetközi találkozója” a Kastélyban 2009. június 12-13.

Fővédnök: Csoóri Sándor író, a Magyarok Világtalálkozóinak örökös elnöke, védnökök a térség választott vezetői, a magyar szellemi élet személyiségei.

A Balaton Akadémia köszönetét fejezi ki Győrfi Lajos szobrászművésznek 1998-ban Komádiban felállított 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművéért.

A Balaton Akadémia a 2000. év legszebb köztéri szobrának Várhelyi György Szent István szobrát (Albertirsa főterén) tartja.

A következő években felállított köztéri szobrok közül Rieger Tibor Teleki Pál szobra (Balatonboglár, a római katolikus templom mellett -2004.)

Az utóbbi három évben a 2006 október 23.-án Kaposváron a Szabadság-parkban felavatott - A szabadság angyala című Gera Katalin szobor – szerintünk - a legszebb köztéri alkotás.

A következő hetekben több helyen szervezünk előadásokat. (Február 10.-én 14.30 kor Keszthelyen irodánkban találkozunk, február 18.-án 17.00 kor Kaposváron a KÉSZ rendezvénye a Püspöki palotában, március 5.-én 15.00 Budán a Várban a Százak Tanácsa rendezvényén- Szentháromság tér 6.)

 

Mindenkit tisztelő barátsággal köszönt és vár:

Szijártó István


 Vissza a lap tetejére