Vissza a nyitó oldalra


BALATON AKADÉMIA

Emlékeztető

 

A Balaton Akadémia dec. 19-i idei utolsó találkozóján a résztvevők meghallgatták tájékoztatómat az év fontosabb eseményeiről és a jövő terveiről. A legjelentősebb, hogy a Százak Tanácsa vállalt feladatainak segítésére többen részt vettünk egy Kárpát-medencei civil háló építésében. Kolozsvár, Nagyszeben, Szabadka, Újvidék és más települések magyar szervezeteihez hasonlóan - vállaltuk, hogy a Balaton Akadémia is a nemzeti összefogás egyik őrhelye legyen.

A nemzeti elkötelezettségű szervezetek egyikeként a jövőben is szolgálni szeretnénk a civil társadalom építését. A Magyar Művészeti Akadémia könyvpályázatán nyertünk, így néhány új könyvünk kiadása is lehetővé vált. (A részleteket majd éves beszámolónkban közzéteszem.)

Bemutattuk a szerző részvételével Wessely Gábor Léttöredékek c. új kötetét.(Máskor könyvek 26.) A szerző beszélt a KÉZJEGY antológiákról, melynek 19 kötete jelent már meg, s negyven Tolna megyei alkotótársáról is. Elkészült a Százak Tanácsa tagjait és állandó meghívottjait bemutató Kislexikon.

A Balaton Akadémia nevében köszönöm minden támogató barátunk segítségét, a munkánk iránt érdeklődők figyelmét, a megye, a város és a Kastély vezetőinek támogatását, s kívánok minden barátunknak BÉKÉS, BOLDOG ÚJÉVET!

 

Baráti kézszorítással: dr. Szijártó István elnök

iszijarto@freemail.hu, Tel: +3630-2378079, www.balatonakademia.hu

 Vissza a lap tetejére