Vissza a nyitó oldalra


BALATON AKADÉMIA

 

Közhasznúsági beszámoló

A Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület

2012 évi munkájáról

 

Keszthelyen a Kastélyban, a Kossuth Lajos u 45 alatti irodánkban, Budapesten és több városban találkoztunk barátainkkal.

Tavaly is kiadtunk több könyvet a Balaton Akadémia könyvek sorozatában (Németh István: A tapolcai Malom-tó Szigethy Gábor: A legnagyobb magyar, Kellei György: Félig megtett utak) a Szent György könyvek sorozatában, (Kiss Jenő A magyar nyelv, Magyaródy Szabolcs: A nemzetért, Balassa Sándor: Sorsot választottam) és a Máskor könyvek (Koós Ferenc: A magyar felvilágosodás pedagógiája Berecz György: Pedagógiai tanulmányok)

Rendeztünk tavasszal egy másfélnapos konferenciát a Százak Tanácsával közösen „Az életminőség - mint kihívás” tárgykörben – Kopp Máriára is emlékezve. A konferencia előadásait „Jót, s jól!” címen adtuk ki.

Decemberre elkészült a Százak Tanácsa tizenöt éves történetének kislexikonnal bővített kötete („A Haza javáért!”)

Tagdíjakból kevés bevételünk volt, sajnos 1% -ból is kevesebbet kaptunk, mint korábban. A MASZRE pályázatunk nem nyert.

Hornyák László a Hartmann-Rico igazgatója, Fazekas Endre a Sió-Eckes igazgatója, Krakker Dezső a Philotherm Veress László a Technitrade, Petro Kálmán a Hunginvest tulajdonosa, dr.Mózsa Szabolcs egy.i tanár, pénzügyi támogatása mellett Manninger Jenő a Zala Megyei közgyűlés elnöke könyvekkel, a kaposvári Számvevők BT -könyveléssel, a Helikon Kastélymúzeum a rendezvények helyszínével, Keszthely Városa a kedvező irodabérlettel, Farkas Márta könyvvizsgáló, Kiss Zalán informatikus, dr.Csepinszky Béla, Németh István Péter, Philipe de Chalendar munkájukkal segítették a Balaton Akadémiát. Bevételeink és kiadásaink részletezését a mellékelt könyvvizsgálói jelentés tartalmazza. A 2013-as évet új könyveink kiadásával kezdtük, (8-10 könyvet tervezünk) s idén is több helyen fogunk találkozni barátainkkal.

Dr Sándor József elnökhelyettes Úr nevében is Köszönöm mindenki támogatását, s kérjük továbbra is figyelmüket.

 

2013. febr.10.

Szijártó István elnök

 

8360.Keszthely, Kossuth u.45. www.balatonakademia.hu Tel: +3630-2378079 iszijarto@freemail.hu

 Vissza a lap tetejére