Vissza a nyitó oldalra

Emlékeztető

 

A Balaton Akadémia Erdélyi Zsuzsanna Kossuth-díjas néprajztudós, professzori és elnöki tanácsunk tagja emlékére szervezett találkozójának témája a magyarság lelki állapota volt. A programunkban jelzett 15 előadás hála a kitűnő előadóknak igazi szellemi izgalmat jelentett. Az első napot vizuális, a másodikat zenei élménnyel zártuk. Erdélyi Zsuzsanna hangjával - a Magyar Katolikus Rádióban elhangzott riporttal - kezdődött a programunk, s Bach szvittel fejeződött be.

 

Péntek délután 34, szombaton 39 -összesen 41- résztvevője volt a találkozónak, 13 településről (Győr, Pécs, Hosszúhetény, Mosdós, Budapest, Budakeszi, Dunakeszi, Piliscsaba, Nagymaros, Tapolca, Badacsony, Becehegy és persze a vendéglátó Keszthely) jöttünk össze. 24-en szólaltak meg, s az esti beszélgetések is segítették közös élményünkké tenni, hogy mennyire fontos a lélek rendje egyének és közösségeink számára is. A gályapad egyetlen orvossága a hit - tanultuk Németh Lászlótól. Nemzetünknek a szeretetre, az Isten által nekünk küldött legnagyobb ajándékra van szüksége. Nemcsak az élet érték, hanem mindaz, amit életünk során megtanulhattunk, magunkba szívhattunk. Tudásalapú, erkölcsileg ellenőrzött, jóakarattal vezérelt társadalmat szeretnénk látni, ennek megteremtéséért dolgozunk. Amikor szélvihar várható, egyesek falat építenek, mások szélmalmokat.

 

Köszönöm, hogy eljöttetek, s nemcsak a kitűnő előadásokat, de az őszinte barátságot és szeretetet is, mely meghatározta együttlétünket.

Szijártó István

 Vissza a lap tetejére