Vissza a nyitó oldalra

Kedves Barátaim!

 

Közhasznúsági jelentésünket küldöm a negyedszázada működő Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület 2017 évi munkájáról.

Április 7-én tartjuk Keszthelyen a Kastélyban 10.00 órakor évi közgyűlésünket, melyre barátsággal hívunk.

 

Közhasznúsági jelentés

Az elmúlt évben folytattuk találkozóinkat és könyvkiadásunkat. Kellei György és dr. Fekete Gyula könyvei után megjelentettük a Balaton Akadémia könyvek 81. köteteként Papp Árpád munkásságát bemutató kismonográfiámat. (Kaposváron volt két könyvbemutatója). Elkészítettem a Szent György könyvek 50. köteteként a sorozat repertóriumát. Kiadásra előkészítettem a Szent László könyvsorozatot, melynek februárban megjelent az első 5 kötete. Találkozóinkat Keszthelyen a Kastélyban és az Amazon központban, Budapesten, Kaposváron és Farádon tartottuk. Várhelyi György emlékérmeivel és oklevelekkel köszöntük meg a Balaton Akadémia első 25 évét segítő barátaink, tanártársaink munkáját.

(dr. Andrásfalvy Bertalan, dr. Csepinszky Béla, Németh István Péter, May Attila, dr. Demény Tamás, dr. Kellermayer Miklós, dr. Kisida Elek, Várhelyi György) Számomra különösen emlékezetes és megtisztelő volt amikor Andrásfalvy Bertalan volt miniszterem méltatta a Balaton Akadémiáért végzett munkámat. Ezúton is köszönöm.

Keszthelyi irodánk bérleti szerződése idén áprilisban jár le, miközben köszönjük az önkormányzat eddigi segítségét, reméljük ezt a későbbiekben is. Hasonlóképpen köszönet illeti a találkozóinknak helyet adó Helikon Kastélymúzeum támogatását. Honlapunkat Kiss Zalán informatikus gondozza.

Közhasznú egyesületünk legnagyobb pénzügyi támogatója a HartmannRico Hungaria kft. (Hornyák László igazgató úrnak köszönjük.) Rendszeres támogatást kapunk a Philotherm Kft-től (Krakker Dezső igazgató Úrtól), a Hunginvest Kft-től (a Petro családtól) valamint dr. Báthory Katalin, dr. Kováts Németh Mária, dr. Mózsa Szabolcs, dr. Csepinszky Béla, Ujváry György támogattak és az szja 1%val ismeretlen barátaink. Köszönjük azoknak is, akik befizették 2000 forintos évi tagdíjukat. A könyvelésünket önzetlenül végző Számvevők BT vezetőjének Farkas Márta könyvvizsgálónak is köszönettel tartozunk.

A pénzügyi beszámolót az ülésen osztjuk ki.

Elnökhelyettesünk dr. Sándor József sebészprofesszor nevében is baráti kézszorítással:

dr. Szijártó István elnök

 Vissza a lap tetejére