Vissza a nyitó oldalra

Közhasznúsági beszámoló a Balaton Akadémia 2018-as évi munkájáról

 

Februárban kezdtük el a "Szent László" könyvsorozat kiadását. 2018-ban 16 kötetet jelentettünk meg és különböző helyeken és időpontokban be is mutattuk ezeket. Jelentős volt áprilisban Albert Gábor emlékére rendezett ülésünk, melynek három kulturális miniszter védnöke volt, főelőadója az MMA elnöke, diszvendégei Albert Gábor Családja. 2018-tól átvállaltuk a Százak Tanácsa fehér könyv sorozatának kiadását, s ezt a Százak Tanácsa Alapítvány támogatja. Kiadtuk Kellei György új könyvét (a BA könyvek 82.kötete) Honlapunkon közzétettük emlékeztetőinket a fontosabb eseményekről. Tagságunkat arra kérjük, hogy vagy rendezvényeinken, vagy a honlapunkon is szereplő számlaszámunkra fizessék be évi 2000 forintos tagdíjukat. Hároméves elmaradás után egy utolsó figyelmeztetést követően alapszabályunk értelmében töröljük tagjaink sorából. (Akinek a pénz gondot okoz, kérjük jelezze közh. egyesületünk elnökének vagy elnökhelyettesének.) Számlaszámunk melyre a tagdíjakat várjuk illetve a támogatásokat kérjük. Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület 16200106-60363530

Ezúton köszönöm meg az 1%-ot küldő névtelen támogatóinknak és külön is Farkas Márta, Csepinszky Béla, Mózsa Szabolcs, May Attila, Németh István Péter, Várhelyi György, Krakker Dezső, Foltán László, Kiss Zalán, Ujváry György, Hornyák László, Németh Mária tagjainknak hogy pénzadománnyal illetve önzetlen munkájukkal támogatták 2018-ban is a Balaton Akadémiát. Kovács József professzor Úrnak köszönjük, hogy felterjesztette a Balaton Akadémiát a "Keszthely kulturájáért "elismerésre. Megtisztelő hogy a javasoltak között lehetett a 17  éve Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeumban otthonra talált Magyar Örökség-díjas közhasznú egyesületünk Táj és Magyarságkutató Intézetének műhelymunkája, kétszáznál több nyilvános tanulmányi napja, százötven itt kiadott könyve. A Helikon Kastélymúzeum igazgatójának: Pálinkás Róbertnek és Tóthné Mezőfi Agáta programmenedzsernek is köszönettel tartozunk. A  Szerencsejáték kft, a Hartmann-Rico kft, a Százak Tanácsa Alapítvány, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési ügynökség pénzügyi támogatását külön köszönjük. Ez tette lehetővé, hogy könyveinket az elmúlt évben 16 rendezvényen ajándékozzuk, ill. önköltség alatti áron értékesítsük. (2 millió frt feletti volt a pénzmozgás, ebből a 82 ezer forintos 1% és a tagdíjakból befolyt összeg kevésnek tekinthető.) Az év végén -kihasználatlanság miatt - felszámoltuk Irodánkat, s visszaadtuk Kossuth Lajos utcai irodánk bérleti jogát a Városnak,- ezúton is köszönve a korábbi évek sok segítségét Ruzsics Ferenc polgármester Úrnak. Köszönettel tartozunk Ziegler Károly családi nyomdája dolgozóinak a kitűnő munkakapcsolatért.

2019-ben további 9 Szent László kötet megjelenését tervezzük (már megjelent Andrásfalvy Bertalan munkája, tervezzük Foltán László, May Attila, Deák Ernő, Bakos István s mások munkái mellett, egy lengyel összeállítást, s a 25.kötet repertórium lesz.) Idén 28 éves egyesületünk következő közgyűlése április 6.-án szombaton 11.00 -kor Keszthelyen, a Kastélyban lesz, melyre mindenkit barátsággal hívunk. 

 

Alelnökünk: dr. Sándor József professzor nevében is dr. Szijártó István elnök

2019.március 4.

 

Közgyűlésünk után a 30 év előtti rendszerváltásról és  a Visegrád Collégium előkészítéséről  is beszélünk. A programot később küldöm!

 Vissza a lap tetejére