Vissza a nyitó oldalra

Tisztelt Tagtársaim, Kedves Barátaim

 

A Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület jelenlevő tagjai 2020 szept.8.-án Keszthelyen jóváhagytuk az egyesület 2019 évi közhasznúsági beszámolóját, melyet internetes szavazással tavasszal már elfogadtunk. (jelenléti ív melléklet) Miként ezt jeleztük október 13-i összejövetelünkön -nyilvános tanulmányi napunkon- tervezzük újraválasztani vezetőségünket.

 

A korábban 3 évre választott 3 fős vezetőséget - alapszabályunk VI.4/a pontja értelmében- egyik tagunk javasolta 5 évre emelni, vagy "határozatlan időre" módosítani. Ez alapszabályunk módosításával jár, ami a Közgyűlés jogköre. (VI./23.1) Szerintem azonban erre nincs szükség, elég továbbra is a 3 év.

Az október 13-i vezetőség választással azért értettem egyet, mert 2021 tavaszán is még karantén várható - s éppen elég lesz a közhasznúsági beszámoló elfogadásáról szavaznunk interneten. A mostani időpont talán az utolsó alkalom idén nyilvános közös programra, s a Kastélyban szükség esetén a szabadban is összejöhetünk.

 

Személyi javaslatok: dr. Szijártó István Elek elnök és dr. Sándor József elnökhelyettes, May Attila titkár újraválasztását javasoltuk. (Az elfogadó nyilatkozatok rendben vannak.) Ugyancsak javasoltuk Farkas Márta könyvvizsgáló újbóli felkérését.

(Az elnökség tagjai tiszteletdíjat nem kapnak, munkájukat társadalmi munkában végzik alapszabályunk VII./10 pontja értelmében.) A Balaton Akadémia tagjai levélben és interneten illetve a helyszínen javasolhatnak más személyeket is a vezető posztokra. (Titkos szavazásra lesz szükség.)

 

A közgyűlésen alapszabályunk szerint a jelenlevők háromnegyedes többségével történik a határozathozatal . A tagdíjbefizetések folyamatosan érkeznek, kérem az évi 2000 azaz kettőezer forint befizetésével (diákok és nyugdíjasok 1000 azaz egyezer frt) mindenki időben rendezze kötelezettségét.

 

Október 13 (kedd) 10.30 a közgyűlés kezdete, határozatképtelenség esetén 11.00 a megismételt közgyűlés időpontja. Helyszín: 8360 Keszthely Helikon Kastélymúzeum. Jelen emlékeztetőt szept.8-i döntésünk értelmében (szeptember 28.-i pontosítással) küldöm.

 

Keszthely- Piliscsaba 2020 szept 12. (28)

barátsággal Szijártó István elnök

 

 Vissza a lap tetejére