Vissza a nyitó oldalra

Tisztelt Barátaim,

 

1991-ben - 30 éve - indítottam el még az Eötvös Collegium igazgatójaként a Balaton Akadémiát, melynek 1993 ősze és 2001 között Vörösberényben és Balatonbogláron graduális képzésben (Gábor Dénes Főiskola informatikus mérnök, kiegészítve a Balaton Akadémia műszaki menedzser képzésével) és posztgraduális képzésben (Debreceni Egyetem vállalkozásgazdasági szakmérnök, humán menedzser szakirány) több mint 150 fiatal szerzett diplomát. Balatonőszödön töltött évünk után 2003 tavaszától Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeumban van az otthonunk. Kiállításaink, kamarakoncertjeink, konferenciáink, nyilvános tanulmányi napjaink során 400-nál több alkalommal találkoztunk (15 és 300 között a résztvevők száma). Öt könyvsorozatot gondozunk 230 könyvet adtunk ki több mint 50 ezer példányban. 2011 decembere óta a Balaton Akadémia tevékenysége része a magyarság láthatatlan szellemi múzeumának: Magyar Örökség.

 

Régi tanárainkat, diákjainkat, könyveink szerzőit olvasóit, találkozóink támogatóit és résztvevőit a "Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület” nevében hívom találkozókra. (Tavasszal – nyáron - ősszel - ahogy a járványhelyzet engedi.)

A Balaton Akadémia honlapján (www.balatonakademia.hu) folyamatosan tájékoztatunk az időpontokról. Köszönöm, ha e-mailben jelzitek, hogy olvastátok felhívásomat.

 

Baráti kézszorítással:

dr. Szijártó István a Balaton Akadémia alapító elnöke

 Vissza a lap tetejére