Vissza a nyitó oldalra

Balaton Akadémia 30

 

Kedves Barátaim,

Április 5-én kedden tervezzük a Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület évi közgyűlését (9.00 határozatképtelenség esetén 9.30) Szinhely a Helikon Kastélymúzeum Keszthely.

Nyilvános tanulmányi napunk tárgya:

“Ha azt kivíttuk a mély süllyedésből…”

 

melyre mindenkit barátsággal hívunk. (A részletes program készül)

 

Közhasznúsági jelentés

 

A Társaság a Balaton Akadémiáért Közhasznú Egyesület 2021 évi munkájáról.

 

A világjárvány okozta bezártságunkat kihasználtuk új könyvek írására, szerkesztésére és kiadására.

A kiadásunkban megjelenő öt könyvsorozatban a MÁSKOR könyvek 38. és 39. darabjai (Szijártó Attila: Szentpétervár - ahogyan 2019-ben láttuk és Béres Merse Máté: Az ötödik trianoni nemzedék) és a SZÁZAK TANÁCSA  könyvsorozatunk 2020-évi 3 “karantén-kötetünk” részbeni utánnyomása és bemutatása és “A nagyvilágon e kivül…” című 377 oldalas 54 szerzős kötetünk, melynek első 77 oldala az idén 30 éves Balaton Akadémia jubileumi konferenciájáról a többi 300 oldal nemzetünk helyzetéről szól.

(Külön köszönöm a Százak Tanácsa 42 tagjának a kötetben közölt írásait.) A járvány egy szelídebb szakaszában 2021 június 22-23-án Keszthelyen a Kastélyban megtartottuk Közgyűlésünket, s tanácskozásunkat, melynek tárgya az volt, hogy mit tehetünk a civil társadalom képviseletében nemzetünk felemelkedéséért.

Shakespeare szavaival kértem előadóinkat, hozzászólásra vállalkozó barátainkat “Nyelved országos ügyekről szónokoljon.”

(A kötetet - mely tartalmazza az előadásokat és hozzászólásokat, a szerzők tiszteletpéldányként, tagtársaink tagsági díjuk (2000 ft/év) illetve tagdíjhátralékuk befizetése után ingyen átvehetik. A közgyűlés résztvevői kiadott könyveinket féláron vásárolhatják meg.)

Köszönettel tartozunk az elmúlt évben munkánkat támogató Hartmann-Rico Kft-nek -Hornyák László igazgató Úrnak - a számunkra találkozási alkalmakat biztosító Helikon Kastélymúzeumnak - Pálinkás Róbert igazgató Úrnak Tóthné Mezőfi Agátának és munkatársaiknak. Köszönjük, hogy 1%-al, munkával és együttes gondolkodással többen segítettétek a világjárvány alatt is a Balaton Akadémiát.

Várhelyi György szobrászművész emlékérmével köszöntük meg Keszthely városának, Zala megyének és jelképesen a Hazának az elmúlt három évtizedet.

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet támogatta a Százak Tanácsa negyedszázados történetét bemutató kötet megírását és kiadását, melyet áprilisi közgyűlésünk résztvevői számára már kézbe adhatunk.

A Számvevők Kft, Farkas Márta könyvvizsgálónk elkészítette jelentésem pénzügyi mellékletét, melynek 2022 április 5-i elfogadását kérjük tagjainktól. (Az évet nyereséggel zártuk.)

 

A közgyűlés kezdete ápr. 5 kedd, 9.00, határozatképtelenség esetén az ismételt kezdés 9.30., helyszín: a Helikon Kastélymúzem Keszthely, Kastély u. 1.

Prof. Sándor József sebészprofesszor (elnökhelyettes) és May Attila építészmérnök (titkár) nevében is barátsággal:

dr. Szijártó István (elnök)

 

2022. március. 12.

 Vissza a lap tetejére